Colecția „Regina Transilvaniei” 2023

O colecție semnată de designerul Olimpia Ludwig și realizată în atelierul CanepArt, ce s-a născut din iubirea pentru portul popular transilvănean și dorința de a aduce bogăția artistică a acestuia în lumina vremurilor actuale și în atenția generațiilor tinere.

Toate broderiile sunt inspirate din piese vestimentare cu o vechime de peste 100 de ani. Puteți vedea în pozele ce urmează, câteva dintre aceste piese de inspirație. Cămăși tradiționale, pieptare și sumane din zona Transilvaniei stau la baza creării acestor 10 rochii.

La realizarea colecției s-au folosit materiale naturale de înaltă calitate, ca inul, cânepa și bumbacul organic, achiziționate în proporție de 100% de la producători din România. Unele dintre pânzele folosite au fost țesute manual în războiul de țesut tradițional, acum mai bine de 50 de ani, în Transilvania.

Această colecție se adresează tuturor categoriilor de vârstă, fiind vorba despre croiuri atemporale, ce nu se vor demoda niciodată. Cât despre broderiile și detaliile aplicate, ele spun o poveste pe care noi o putem purta frumos mai departe, prețuind bazele puse de străbunii noștri. Fiecare piesă vestimentară realizată pornind de la această colecție va fi unică și personalizată, pentru că ne dorim ca toți cei care le vor purta să se regăsească în fiecare detaliu și să simtă acea haină ca fiind una cu ei; deoarece nimic nu se compară cu sentimentul de unitate și echilibru între suflet și trup.

În 26 mai 2023 am avut onoarea să prezentăm pentru prima dată această colecție, la Cluj, în cadrul unui eveniment organizat de World Fashion Festival și am fost plăcut surprinși de aprecierile primite din partea membrilor familiei regale din Dubai, dar nu numai. Am întâlnit acolo câțiva oameni minunați, care ne-au întărit convingerea că sunt multe persoane, din toate categoriile de vârstă, care tind spre o garderobă sustenabilă, din materiale de înaltă calitate și totodată care caută să transmită ceva mai mult prin hainele pe care le poartă. Rochiile din această colecție spun poveștile de viață ale strămoșilor noștri; spun că încă există meșteșuguri și că talentul poporului nostru merge mai departe. Moda vremii actuale aduce cu sine riscul de a ne pierde stilul propriu și de „uniformizare” a felului în care ne îmbrăcăm – bărbați și femei deopotrivă. Noi credem în unicitatea fiecărei persoane și în capacitatea ei de a-și găsi și exprima această unicitate prin felul în care se îmbracă. De aceea ne dorim să creăm piese vestimentare unicat, pornind de la această colecție, personalizate pentru fiecare client în parte. Culori, simboluri, croiuri și texturi împletite în mod unic, pot cu ușurință să te definească pe tine și doar pe tine.

„Moda înseamnă să visezi și să-i faci și pe alții să viseze.” – Donatella Versace

Prin această colecție ne dorim să vă determinăm să visați haina perfectă pentru voi, pentru trupul, dar și pentru sufletul vostru. Iar apoi să vă transformăm visul în realitate, în atelierul nostru de visuri și haine, CanepArt.

Lăsați un comentariu